ساعت کاری
9 صبح الی 11 شب
تلفن ها
ساعت کاری
تلفن ها
واشرها قطعاتی هستند که با هدف ایجاد اصطکاک بیشتر، افزایش میزان استحکام و مقاومت اتصالات و انتقال دادن یکنواخت بار و نیروی اتصال به پیچ و مهره اضافه میشوند. عدم استفاده از این قطعات باعث شل شدن و در نهایت باز شدن پیچ شده و خسارات جبرانناپذیری را به سیستم مکانیکی وارد میکند.
بهطورکلی واشرها با قرار گرفتن در زیر مهره از وارد شدن آسیب به اتصالات جلوگیری کرده و باعث محکمکاری میشوند. انواع واشر عبارتاند از: واشر تخت، واشر ضربهگیر، واشر فنری، واشر قفلکننده گوهای، واشر قفلی دندانه خارجی، واشر برجسته، واشر لبپر، واشر بشقابی، واشر خورشیدی، واشر چاکنت، واشر مربعی یا چهارگوش و واشر موجی.
تفاوتی که واشرهای چاکنت با سایر واشرها دارند این است که در قطر داخلی یا خارجی این قطعات زائدهها یا دندانههایی وجود دارد که با قرار گرفتن روی سطح اتصال و فرو رفتن در داخل آن قفل میشوند. به همین دلیل این نوع واشر را در گروه واشرهای قفلشونده قرار میدهند.
یکی از ویژگیهای مهم واشرهای چاکنت تحمل بالای ارتعاش و چرخش با قفل شدن به سطحی نرم است. انواع مختلف این قطعه بر اساس محل قرار گرفتن زائدههای آنها و شناسه mb شناخته میشوند. در کارخانههای تولیدکننده از دو متریال شامل فولاد و استیل برای تولید واشرهای چاکنت استفاده میکنند. متریال استیل دارای دو گرید متفاوت شامل استیل گرید 304 و استیل گرید 316 است. واشرهای mb که با استیل گرید 316 تولید میشوند، نسبت به آنهایی که با استیل گرید 304 تولید شدهاند، گرانتر هستند. در تولید انواع مختلف این محصول از استاندارد DIN 5406 استفاده میشود.
نکته: این نوع واشر بعد از یک بار استفاده استحکام و کیفیت اولیه خود را از دست میدهد؛ به همین دلیل امکان استفاده مجدد از آن وجود ندارد.
همانطور که در بخش قبلی نیز اشاره کردیم، در واشرهای چاکنت نوع واشر با توجه به محل قرارگیری دندانهها مشخص میشود. به این ترتیب سه نوع واچر قفلشونده چاکنت در بازار وجود دارد که عبارتاند از:
اگر دندانهها یا زائدههای واشر در امتداد لبه داخلی آن قرار گرفته باشند، به آن واشر چاکنت داخلی گفته میشود. این مدل نسبت به تمام مدلها از نظر ظاهری جذابیت و زیبایی بیشتری دارد.
به واشرهایی که دندانههای آن در امتداد لبه بیرونی آنها قرار دارد، واشر چاکنت خارجی میگویند. این قطعات نسب به سایر مدلها قدرت و فضای بیشتری برای اتصال به سطح دارند.
واشرهایی که هم در لبه داخلی و هم در لبه خارجی دارای دندانه یا زبانه هستند، واشر چاکنت ترکیبی نامیده میشوند. واشرهای ترکیبی همزمان مزایای مدلهای داخلی و خارجی را دارند. این قطعات برای ایجاد بالاترین قدرت برای اتصال به سطح به کار میروند.
چهار دلیل اصلی برای استفاده از مدلهای مختلف این نوع واشر همراه با مهرههای چاکنت وجود دارد. این دلایل عبارتاند از: پخش کردن بار به طور مساوی، تضمین سطح استرس قابل پیشبینی با توزیع فشار، محافظت از سطح در مقابل آسیب دیدن، جلوگیری از حرکت مهره و افزایش طول عمر سسیتم مکانیکی.
سایزبندی واشرهای چاکنت نیز درست مانند سایر واشرها به سه بخش شامل قطر حفره داخلی، قطر کلی یا بیرونی و ضخامت واشر تقسیمبندی میشود. نکتهای که در رابطه با سایز انواع واشر وجود دارد این است که تمام پارامترهایی که نام بردیم، با سه عدد با واحد میلیمتر حساب میشوند. به عنوان مثال اگر سایزبندی یک واشر با اعداد 2*40*10 نشان داده شده باشد، به این معنی است که ضخامت آن 2 میلیمتر، قطر خارجی یا قطر کلی آن 40 میلیمتر و قطر داخلی آن 10 میلیمتر است.